• Home
  • Vraag btw op zonnepanelen snel terug !

Vraag btw op zonnepanelen snel terug !

 

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen, kunnen de btw op de aanschafkosten terugkrijgen. Vanaf dit jaar is dit gebonden aan een termijn.

Termijn vanaf 2019
De termijn is vanaf dit jaar zes maanden na het jaar van aanschaf. Koopt u dit jaar dus zonnepanelen, dan moet u vóór 1 juli 2020 de btw terugvragen.

Overgangsregeling
Voor alle zonnepanelen die vóór 2019 zijn aangeschaft, is er overgangsrecht. De btw op deze zonnepanelen dient vóór 1 juli 2019 te worden teruggevraagd, voor zover dit uiteraard nog niet is gedaan. Het maakt dus niet uit in welk jaar de zonnepanelen zijn aangeschaft.

Voordelig
Door het terugvragen van de btw is de aanschaf van zonnepanelen extra voordelig. De levering van energie die met de zonnepanelen wordt opgewekt, is weliswaar belast, maar deze btw hoeft in vrijwel alle situaties niet te worden betaald. Dit vanwege de zogenaamde kleine ondernemersregeling in de btw, die ervoor zorgt dat bedragen tot € 1.345 aan btw niet hoeven te worden afgedragen.

Wijziging kleine ondernemersregeling
De kleine ondernemersregeling wordt volgend jaar weliswaar gewijzigd, maar ook onder de nieuwe regeling zullen particulieren vrijwel nooit btw over de geleverde energie hoeven af te dragen.

Heeft u vragen over btw op zonnepanelen, neem dan gerust contact met ons op.