• Home
  • Ga flink aan de slag met uw studie, 2019 nog aftrekbaar

Ga flink aan de slag met uw studie, 2019 nog aftrekbaar

8 december 2018 admin 0 Comments

Volgend jaar zijn scholingskosten voor een opleiding of studie gericht op een (toekomstig) beroep waarschijnlijk voor het laatst aftrekbaar. Het vorige kabinet wilde namelijk de aftrek van scholingskosten afschaffen, maar de afschaffing is steeds uitgesteld. Het lijkt er nu op dat de scholingskostenaftrek in 2020 komt te vervallen. Als u nog niet zo ver bent gevorderd met uw studie, is het dus verstandig om hier wat meer vaart achter te zetten. Bovendien zijn de scholingskosten dit jaar aftrekbaar tegen maximaal 51,95 % en in 2019 tegen maximaal 51,75 %.

Tip: Als u ondernemer bent, kunt u onder voorwaarden ook na 2018 de kosten voor scholing blijven aftrekken als ondernemingskosten